Diensten

Werkwijze – het hele proces

Fotografie is meer dan een foto maken. Het bewerkings- en afdrukproces van de foto’s is minstens zo belangrijk. Daarbij geldt dat alle onderdelen van de fotografie op elkaar afgestemd moeten zijn. Als de camera, de monitor en de printer perfect op elkaar zijn ingesteld, zijn de kleuren optimaal. Dat leidt tot natuurgetrouwe beelden.

Maatwerk

Een foto(reportage) van Dick Middendorp is altijd maatwerk. Uw wensen zijn het uitgangspunt bij het maken van de foto’s. Luisteren naar wat u precies wilt is het startpunt van Locatiefotograaf Dick Middendorp. Uw vraag vertaalt hij in beeld.

Ik denk in beelden. Daarom wil ik mooie foto’s maken voor mijn opdrachtgevers. Een technisch mooi en goed eindproduct dat de verwachtingen van de klant overstijgt. Ik ben pas tevreden als alles klopt, dat levert veel voldoening op.

Uw keuze

Binnen de mogelijkheden die er zijn, kunt u zelf bepalen welk product of welke producten u wilt afnemen. Een fotoalbum, een digitaal fotoalbum, een diashow, op maat gemaakte passe-partouts, zwart-wit foto’s, prints in alle soorten en maten. Ook kunt u kiezen voor opplakken en inlijsten.

Dick Middendorp licht u vrijblijvend in over alle mogelijkheden. Hij denkt graag met u mee en helpt u een passende keuze te maken. Ook helpt hij u met het selecteren van de beelden voor uw album. Wilt u iets anders dan vermeld? Laat het weten en we kijken of er een mouw aan te passen is.

Rechten

De foto’s die Locatiefotograaf Dick Middendorp van u of in opdracht van u maakt, kunt u vrij gebruiken voor de doeleinden waarvoor ze bedoeld zijn. Neemt u een fotoreportage af, dan ontvangt u ook een cd met de beelden. Wilt u de beelden gebruiken voor andere doeleinden dan waarvoor ze geleverd zijn, of u wilt beschikken over de beelden in een hogere resolutie, dan maakt Dick Middendorp daarover graag nadere afspraken met u.

Partners

In zijn fotostudio werkt Dick Middendorp samen met visagiste Hilda Withaar en verschillende kappers. Niet alleen voor modelfotografie, maar ook voor bijvoorbeeld trouwreportages en zakelijke fotografie. Laat u verrassen door de mogelijkheden!

Cursussen & workshops

Dick Middendorp geeft workshops voor beginnende en gevorderde fotografen. Het programma kan op maat samengesteld worden rondom onderwerpen als: digitale fotografie, spiegelreflexcamera’s en fotobewerking. In de agenda staan de data waarop de cursussen en workshops worden gehouden. U kunt zich direct in de agenda aanmelden.

Leren door doen

‘Mijn workshops zijn praktijkgericht en verre van saai. We zijn daadwerkelijk bezig met fotografie, niet met praten over fotografie. Cursisten leren door te doen en verwerken de aangeboden theorie meteen in de praktijk. Je leert veel sneller als je meteen ziet wat het resultaat is. Over het aanpassen van sluitertijden/diafragma kan ik heel lang vertellen. Maar als je ziet wat het effect ervan is op een langsrazende trein, is dat niet alleen leerzaam maar ook leuk.’

Agenda Cursussen & Workshops

Fotobewerking

Heeft u oude of beschadigde foto’s die u graag weer als nieuw wilt hebben, dan kan Dick Middendorp dat voor u doen. Hij restaureert, retoucheert en verbetert oude foto’s en brengt ze op een (veel) hoger kwaliteitsniveau. Zo krijgt u toch een hoogwaardig beeld van een dierbare persoon of gebeurtenis.

U staat versteld van wat Dick Middendorp nog kan doen met foto’s die niet naar uw zin zijn. Met aandacht voor compositie, licht en schaduw frist hij uw foto’s op met een enorm resultaat. Ook vakfotografen en semi-professionals kunnen hiervoor bij hem terecht.

Er zijn drie categorieën van fotobewerking:

  1. Standaard fotobewerking: de foto’s worden standaard op witbalans, contrast, kleurtemperatuur, belichting, hooglichten, witte en zwarte tinten, rode ogen reductie, kleurcorrectie, ruisreductie, rechtzetten, verscherpen en compositie/uitsnede bewerkt.
  2. Uitgebreide fotobewerking: bovenop de standaard fotobewerking komen bewerkingen als: perspectief correctie, schaduwpartijen wegwerken, tanden witter maken, puistjes en oneffenheden in de huid verwijderen, wallen, rimpels, vlekjes en fijne lijntjes verzachten, sprekende ogen maken. Tevens kunnen personen of storende objecten uit beeld verwijderd worden. Foto’s kunnen omgezet worden in zwart-wit en sepia. Kleurelementen aanbrengen in een zwart-wit foto behoort ook tot de mogelijkheden.
  3. Collage of compleet fotoalbum maken: persoonlijke- of themacollage van 2 of meer bewerkte foto’s, vraag naar de mogelijkheden voor een album.

Er zijn drie categorieën van fotorestauratie:

  1. Standaard fotorestauratie: de foto wordt standaard op kleine krasjes, verkleuring, vlekjes, witbalans, contrast, kleurtemperatuur, belichting, hooglichten, witte en zwarte tinten, rode ogen reductie, kleurcorrectie, ruisreductie, rechtzetten, verscherpen en compositie/uitsnede bewerkt.
  2. Uitgebreide fotorestauratie: bovenop de standaard fotorestauratie komen bewerkingen als krassen, scheuren, barsten en vouwen wegwerken.
  3. Collage of compleet fotoalbum maken: persoonlijke of themacollage van 2 of meer bewerkte foto’s, vraag naar de mogelijkheden voor een album.

Omdat alle handelingen bij zowel fotobewerking als fotorestauratie maatwerk vragen, wordt altijd vooraf geheel vrijblijvend een prijsopgave gemaakt. Hierbij wordt gekeken naar de kwaliteit van de foto, hoeveelheid handelingen, soort schade, aantal foto’s.

Tarieven fotobewerking

Professionele afdrukken

Dick Middendorp heeft kwaliteit hoog in zijn vaandel staan. Het professioneel afdrukken van de foto’s krijgt bij hem veel aandacht en hij beschikt over de meest geavanceerde printapparatuur van de wijde regio, die werkt met pigmentinkten. Hij geeft levenslange garantie op de kleur.

Vakfotografen en semi-professionals

Ook collega-vakfotografen maken gebruik van de afdrukfaciliteiten van Locatiefotograaf Dick Middendorp. Hij controleert de beelden onder andere op kleur, contrast, belichting en scherpte. U concentreert zich op het maken van de foto’s, Dick Middendorp zorgt voor professionele afdrukken.

Dick Middendorp werkt met eigen ICC-profielen. Wanneer u fotobestanden aanlevert in sRGB of AdobeRGB, zet hij deze automatisch om. U hoeft zelf in principe dus niets te doen.
LET OP: het insturen van bestanden in CMYK (drukwerkkleuren) kan tot onverwachte resultaten leiden. Ik raad u dit dan ook ten sterkste af. 

Colormanagement en ICC-profielen

Om de kleurweergave van uw fotoafdrukken na te bootsen, doorloopt u de volgende stappen:

  1. Zorg voor een goed en gekalibreerd scherm. Zonder gekalibreerd scherm krijgt u geen betrouwbare kleurweergave. Testen met een kleurprofiel heeft dan weinig zin.
  2. Vraag de profielen per mail aan.
  3. Open de foto waarvan u de kleuren wilt testen in Photoshop of een ander fotobewerkingsprogramma.
  4. Ga naar Bewerken > Omzetten in Profiel (Edit > Convert to Profile) en kies het juiste profiel.

Let op: Gebruik nooit Profiel toewijzen (Assign Profile). Deze functie is alleen bedoeld voor bestanden waarvan u weet in welke kleurruimte ze gemaakt zijn, maar waar geen profiel aan hangt.

Tarieven afdrukken foto’s

Visagie

Visagie is meer dan het aanbrengen van een make-up! Door goed naar iemands gezicht te kijken, kun je met make-up corrigeren en accenten verleggen. Hierdoor komen de mooie punten van het gezicht naar voren en de minder mooie punten verdwijnen naar de achtergrond. Met make-up accentueer je iemands natuurlijke schoonheid.

Een visagist (make-up artist) is gespecialiseerd in make-up, zoals een schoonheidsspecialist gespecialiseerd is in huidverzorging. Een visagist weet onder andere veel van kleurgebruik, make-up bij verschillende soorten licht en huidtinten. Ook kan een visagist veel verschillende soorten make-up aanbrengen.

“Make-up is something that makes me happy and I use it to make others happy!”

Hilda Withaar volgde haar visagie opleiding bij de bekende make-up school van Mieke Petiet. Na deze vakopleiding heeft ze de masterclass ‘gruppo select’ bij Mieke Petiet gevolgd. In maart 2009 werd ze 7e tijdens de Nederlandse kampioenschappen visagie. En in 2010 behoorde ze bij de 10 genomineerden tijdens de Nederlandse Make-up Awards.

Waarom kiezen voor visagie bij een fotoshoot?

Een goede make-up bepaald een groot deel van de kwaliteit van de foto. Met photoshop kan er ook veel, maar dat komt niet in de buurt van een goed aangebrachte make-up. Een mooie make-up aanbrengen is al een kunst op zich, maar een goede make-up voor fotografie is echt een vak. Door goede visagie krijg je een mooiere uitstraling op de foto en de fotograaf is minder tijd nodig met de nabewerking.

Tarieven visagie