Recensies & Referenties

Locatiefotograaf Dick Middendorp werkt in opdracht, zowel in de zakelijke sfeer als voor particuliere klanten. Locatiefotograaf Dick Middendorp hecht veel waarde aan de kwaliteitsbeoordeling van klanten.

Lees hieronder wat zijn opdrachtgevers van Dick’s werk vinden, of laat uw eigen recensie achter.

Overzicht alle recensies

Op zeer korte termijn nog een afspraak kunnen maken voor een fotoreportage van de begrafenis van ons dochtertje. Deze fotograaf is zeer respectvol en geduldig en maakt erg professionele en waardevolle foto's. Wij zijn erg tevreden. Zeker aan te bevelen!
Gertjan Dokter
Wij waren op de korte termijn op zoek naar en fotograaf en kwamen bij Dick terecht. De communicatie verliep snel en professioneel. Op de dag zelf verliep alles gemoedelijk en prettig. De foto's zijn erg mooi geworden, dus het is zeker een aanrader!
Lotte
Wij zochten een fotograaf voor zakelijke portretfoto's, maar ook voor een feestelijke foto. We kwamen uit bij Dick en hij had vrijwel direct tijd voor ons. We werden hartelijk ontvangen met wat drinken en lekkers en hij nam uitgebreid de tijd voor ons om de foto's te maken. Deze zijn erg professioneel en leuk geworden, dank je Dick!
Leonie de Vries
j.l. Januari heb ik een Tikka 308 kaliber geweer gekocht. Met dit wapen wordt op 300 meter geschoten. Voor advies van een richkijker ben ik naar Dick gegaan. Dick adviseert voor die afstand een Vortex Golden Eagle 15_60×52 aan te schaffen. Deze kijker heeft Dick geleverd en gemonteerd, dicht op het chassis van het wapen, ook zo als ik het wapen schouder mijn oog gelijk goed voor de richtlijnen is. Perfect gemonteerd met goede service. Jan Stoel
Jan stoel
Buiten fotografie levert Dick ook richtkijkers voor de Schietsport tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Zo heb ik een Vortex richtkijker bestelt en 2 dagen later al mogen ontvangen. Vriendelijke communicatie, zeer betrouwbaar, snel en degelijk verpakt geleverd.
Guus Martens
In mijn geval de vraag of bestaande foto’s aangepast konden worden. Na hierover contact te hebben gehad en de foto te hebben gestuurd heb ik deze onwijs snel terug gekregen in een verbeterde versie. Aan de hand van mijn gesprek kan ik ook zeggen dat het een onwijs aardige fotograaf is die over veel kennis beschikt. Hartelijk bedankt voor uw verleende diensten!
O Jabba
Na lang zoeken naar een portretfotograaf kwam ik bij de Locatiefotograaf uit. Na een bericht sturen via de website, nam Dick al snel contact op. Het maken van een afspraak was zo gemaakt. En ook nog eens op korte termijn. Bij binnenkomst vertelde Dick hoe het hele proces werkte. Dick is een erg toegankelijk persoon, waardoor je vol vertrouwen de shoot in gaat. Samen gingen we door de geschoten foto’s heen, en selecteerden we de mooisten. Dick bewerkte deze, en op de terugweg naar huis had ik ze al ontvangen. Bij andere fotograven duurt het soms enkele dagen/weken. Dit was echt ongelooflijk. Mocht ik opnieuw een professionele fotograaf zoeken, dan weet ik het al: de Locatiefotograaf!
Erik van Kammen
Warm, betrokken en professioneel. Dick weet in korte tijd een ontspannen sfeer te creeren, waarin het 'op de foto gaan' niet een moetje is, maar een fijne ervaring. Ik heb genoten van de shoot en vooral de wijze waarop deze verliep. Dick is kritisch, maar geeft volop de ruimte om je eigen mening te geven. Hij doet hier meteen iets mee en neemt ook de tijd om te laten zien wat wel en niet werkt. Doordat ik meteen op zijn beeldscherm kon zien wat het verschil in gezichtsuitdrukking voor effect had op de foto, konden we goed doorwerken. Ik ben heel erg blij met het eindresultaat. Dank je wel!
Yvonne Starre
HR Manager
Voor ons 40 jarig huwelijk in een ontspannen sfeer mooie familie foto's gemaakt door Dick Middendorp. Een rustige fotograaf die ons grote gezelschap met kleine kinderen mooi op de foto wist te zetten.
Familie Limburg
Zelf sta ik veel liever achter de camera dan er voor. Toen ik een goede foto van mezelf nodig had, wist ik dat ik naar een professional moest gaan. Bij Dick was ik op het juiste adres. Na een goed gesprek over het doel van de foto’s ging hij rustig, kundig en flitsend aan het werk. Hij nam alle tijd. Mijn reacties en meningen waren voor Dick de leidraad naar het perfecte plaatje. Met hele mooie foto's, veel goede tips en een goed gevoel over de gezellige middag, vertrok ik dik tevreden.
Sonja Lindeman
Lindeman Coaching voor jongeren
Dick Middendorp heeft een fijne persoonlijke benadering en neemt de tijd. Hij vindt het heel belangrijk dat jij als klant 100% tevreden bent met het resultaat.
Wilmar
Ambulant hulpverlener / Focus jeugd en gezin
Als je een integere, respectvolle fotograaf zoekt, moet je bij Dick Middendorp zijn. Hij heeft ontzettende mooie, waardevolle foto's gemaakt van onze lieve dochter Dineke, die op 18 jarige leeftijd is overleden. Dick kwam een paar dagen voor de uitvaart bij ons langs om kennis te maken, onze kinderuitvaart-verzorgster adviseerde hem. Het voelde meteen goed. Hij heeft toen meteen al een paar foto's van Dineke gemaakt en van de dingen die voor haar zo belangrijk waren. Op de dag van de uitvaart kwam hij in pak, ondanks dat het zeer warm was, maar dan voelt hij zich het meest op zijn gemak. Je merkt niet dat hij aanwezig is. Paar weken na de uitvaart zijn we bij Dick, thuis, langs geweest om samen, uit de vele foto's, de mooiste foto's te zoeken voor in het herinneringsboek. Het was nog een hele klus, want het liefst wil je alle foto's. Het uitzoeken ging gepaard met een lach en een traan. Dick bedankt.
Dorothea Veenstra-de Wit
Moeder
Dick is aanwezig geweest bij het afscheid van onze zoon Tygo.In de voorbereiding hiervan kwam de begrafenisondernemer met zijn naam aan.Mijn man vond het eerst lastig,vond het maar raar om verdriet vast te leggen.Maar dat is natuurlijk niet het doel.Uiteindelijk besloten om toch foto's te laten maken. Dick kwam een paar dagen voor de uitvaart bij ons thuis om kennis te maken.Ook hier heeft hij "prachtige ,waardevolle "foto's gemaakt van ons,onze zoon en zijn plekje!Alles werd vastgelegd, geen vraag was hem te gek. Op de dag van de uitvaart heeft niemand hem opgemerkt,ook mijn man niet. Wat zo fijn was dat we zelf ook de foto's mochten uitzoeken die in een prachtig boek,uiteindelijk twee, zouden komen. Nu voornamelijk heel "blij"dat we Dick hebben meegevraagd .Ook al is het confronterend om erin te kijken, maar voor onze jongere dochtertjes is het ook belangrijk om later en nu terug te kijken en dat is voor later ook van kostbare waarde!
Alice de Vries-Timmer
moeder
Onlangs pasfoto's laten maken bij Dick Middendorp. Dick heeft een erg fijne manier van werken. De service is uitstekend, de pasfoto's kreeg ik meteen mee naar huis en ik kreeg de foto's ook nog digitaal in mijn mailbox. Positief gevoel overgehouden aan de fotografie van deze fotograaf.
Latisha
Laatst pasfoto's gemaakt bij Dick Middendorp. Fijne snelle service en ook nog eens de foto's digitaal toegestuurd gekregen!
Roun yooniscali
Mijn dochter en ik hebben foto's laten maken door Dick. Wij zijn ontzettend tevreden over de manier waarop dit gedaan werd. We vonden het best spannend, maar we werden al snel op ons gemak gesteld en het resultaat was super! Echt een aanrader om dit ook door Dick te laten doen! Nogmaals bedankt voor de leuke middag en de super mooie foto's!
July
Tijdens de voorbereidingen van de uitvaart van mijn vader, uitte mijn zusje de wens om foto’s van deze middag te laten maken. Onze uitvaartonderneemster gaf ons twee tips voor fotografen waar zij eerder mee had gewerkt. Het werk van Dick sprak ons direct het meeste aan en gelukkig kon hij tijd vrij maken om aanwezig te zijn. Dick is heel zorgvuldig in zijn voorbereidingen en stelt veel vragen om te komen tot een goed beeld van de wensen van ons als nabestaanden. Hij adviseert o.b.v. zijn ervaring over de mogelijkheden. En dat hielp ons om keuzes te maken. Wij hebben ervoor gekozen om Dick vanaf het eerste tot het laatste moment aanwezig te laten zijn. Dat begon bij aankomst van mijn vader bij het crematorium tot het moment dat wij als familie het terrein verlieten. Zijn aanwezigheid tijdens de dienst was natuurlijk en nauwelijks merkbaar. Dit werd ook bevestigd door familieleden die eerst twijfels hadden over de aanwezigheid van een fotograaf. Na afloop heeft Dick voor ons een prachtig album gemaakt van de foto’s. Het eindresultaat overtrof onze verwachtingen. Ook hier kwam zijn zorgvuldigheid naar voren, hij vroeg bijvoorbeeld of we er al klaar voor waren om de albums te ontvangen. Nog geregeld kijk ik in het album, zo is het onderdeel van het verwerkingsproces. De tranen, het lachen, de warmte voor elkaar, het komt allemaal terug in de foto’s. Heel waardevol.
Saskia Dijkstra
Zo blij met het resultaat, echt een aanrader! Wij waren allemaal wat onzeker en verlegen toen we naar de shoot toe gingen maar eenmaal voor de camera werd je heel erg op op je gemak gesteld en ging alles heel fijn en soepel. Dat zie je ook terug op de foto's! De groeps foto met mijn broertje en zusjes was een cadeau voor mijn ouders, mijn stiefmoeder moest er van huilen zo mooi vond ze het! Heel erg bedankt 🙂
Jade
Ik kan eigenlijk volstaan met een woord: geweldig! Zowel als fotograaf (weet bijvoorbeeld precies de sfeer vast te leggen) als ook qua mens. Uiterst prettige wijze waarop Dick en ik het album van de herdenkingsdienst van mijn overleden dierbare echtgenote hebben kunnen samenstellen. Professionaliteit en betrokkenheid van Dick zijn daarom met een woord samen te vatten: geweldig! Dankzij Dick bezit ik een voor mij onbetaalbaar fantastisch album. Dank Dick.
Hans Reuvers
register accountant
Alweer 5 jaar geleden heeft Dick Middendorp gefotografeerd bij het 65 jarig huwelijk van mijn opa en oma. Inmiddels zijn ze beide overleden maar zijn mooie foto's waarin hij heeft weten te vatten hoe ze waren, zijn dierbare herineringen. Bedankt daarvoor. Groet, Judith
Judith Spekreijse
Dick heeft voor ons merk www.canifors.com de mooiste foto's gemaakt. Erg moeilijke klus, want de zakken zijn glanzend. Toch is het Dick weer gelukt. zie het resultaat op de site. 1 x Dick altijd Dick ! rolf leutscher
rolf leutscher
Directeur / CEBAG B.V.
Vorige week zaterdag een fotoshoot gedaan met mijn zus en broertje. Als verjaardagskado voor onze moeder! Wij (en onze moeder!) zijn erg blij met het resultaat! Dankjewel!! (Ook voor de extra fototjes!)
Cynthia Kregel
Beste Dick, Hartelijk dank voor de fotosessie van afgelopen vrijdag. Je hebt mijn broer Folkert en mij mooi samen op de foto gekregen. Mooie authentieke, ontspannen uitstraling. Wij, vooral ik was niet goed voorbereid, gezien het feit dat ik mijn 'jasjes' en gepaste kleding vergeten was. Je hebt er toch een zowel zakelijke als persoonlijke foto van weten te maken. Hartelijke groet, Mariet Cuperus
Mariet Cuperus
Algemeen Directeur / Cuperus Gedenken
Beste Dick, Dinsdag 1 maart hebben we bij u een fotoshoot gedaan, die had ik voor m'n verjaardag gekregen. Het was heel gezellig en met een prachtig resultaat. Ik ben er super blij mee. Heel er bedankt voor alles! Groetjes Lisa
Lisa Sietsma
Hallo Dick , Dinsdag 1 maart 2016 een fotoshoot bij jouw thuis gehad, heel erg gezellig en een top resultaat ! De dag erna al de foto's ontvangen via de mail , super service ! Absoluut een aanrader om bij Dick uw fotoshoot te doen. Bedankt voor alles ! Met vriendelijke groet, Stijn Russchen
Stijn Russchen
Beste Dick, Graag wilde ik gewone mooie zakelijke foto's laten maken voor allerlei social media. Jij hebt ervoor gezorgd dat we middels een gezellige en ontspannen shoot een mooi resultaat hebben waar ik erg blij mee ben, Super bedankt hiervoor en ik kom zeker nog eens terug!!
Karin Taekema
Agentschap in mode detailhandel / Karin Taekema Modeagenturen
Geweldig mooie foto's van me dochter gemaakt. De mooiste heb ik allemaal besteld. Diegene waar ze naar beneden kijkt, super mooi weergegeven van wat ze voelt (heb ik het idee) 🙂 Mvg Gerdina, Alina haar moeder
Gerdina
Moeder
Een aantal keren heb ik inmiddels gebruik mogen maken van de diensten van Dick. Ik kan alleen maar zeggen: Perfect! Dick voelt uitstekend aan welke momenten op de dag van de uitvaart belangrijk zijn om vast te leggen. Hij doet dat zonder storend aanwezig te zijn. De foto's zijn prachtig. De families die ik heb begeleid en die foto's hebben laten maken door Dick zijn heel blij met het resultaat. Het kan zo helpen om aan de hand van foto's zo'n belangrijke dag nog eens opnieuw te beleven. Vaak gaan er door emoties dingen langs je heen. De foto's van Dick helpen echt om beter met je verdriet om te kunnen gaan. Een aanrader.
Ton Lans
uitvaartverzorger / Arabesque uitvaartverzorging
Beste Dick Middendorp, De foto's die u hebt gemaakt van de heren directeuren van Edu'Actief beschouw ik - en alle collega-redacteuren met mij - als de beste van dit nummer. Zodra ik weer een opdracht in de buurt van Meppel heb, neem ik contact met u op. Hartelijke groeten Wouter de Vries
Wouter de Vries
Eindredacteur Boekblad / Thieme Media Business Press
Onze ervaring met de groepsfotografie zijn erg goed. Begin juni hadden wij een groepsfoto bij Dick Middendorp. Met een aantal ideeën hadden wij contact met Dick Middendorp opgenomen. Onze ideeën heeft hij aangevuld en er waren vele mogelijkheden voor het maken van verschillende foto’s. Tijdens het maken van de foto's stelde hij ons op ons gemak en gaf hij tips. Daarnaast kregen we de foto’s nog op dezelfde dag digitaal toegestuurd en nog geen week later hing de foto aan de muur. Een leuke ervaring en wij zijn erg tevreden met het resultaat. Wij kunnen het aan iedereen aanbevelen!
Stephanie Smit
Het is inmiddels al even geleden dat ik meewerkte aan deze (voor mij eerste) fotoshoot, maar ik herinner mij die dag als een leuke en ontspannen dag. Ik had nog geen ervaring als model en het was daarom ook prettig dat Dick mij hierin begeleidde gedurende het proces en leuke creatieve ideeën had voor de foto's. Ik ben nog steeds blij met het resultaat en zou het zo weer doen!
Laura Kiemeney
Dick heeft bij ons een newborn fotoshoot gedaan. Ons mannetje was bijna 2 weken oud en was nog zo klein en kwetsbaar. Dick wist daar prima mee om te gaan en dat kwetsbare ook op foto vast te leggen. Wat ook fijn was, was het feit dat de fotoshoot bij ons thuis gedaan kon worden. Daardoor had je alles bij de hand en hoefde je zelf ook nog niet het huis uit, wat zo kort na je bevalling toch wel een onderneming is. En toen onze zoon even niet meer wou, stopten we gewoon even, en gingen we later verder. Dick nam er echt de tijd voor.

  Dick was als fotograaf heel relax. Nam veel foto's zomaar even tussendoor, zonder echt een speciale pose in te nemen. Hierdoor is het resultaat heel natuurlijk geworden en niet zo gemaakt. Hij had zelf veel ideeën en dacht met ons mee. Daarnaast was er ruimte voor onze eigen inbreng. Alles was mogelijk. Je kon heel goed je eigen grenzen aangeven, hier was ruimte voor, en ze werden gerespecteerd. Dick heeft begrip voor je eigen mening en grenzen en gaat daar heel goed mee om, hij legt je niets op of brengt je in verlegenheid. Uiteindelijk maakt die houding van Dick misschien wel dat je je grenzen wat gaat verleggen...

Ook richting de baby was Dick heel professioneel. Hij deed niets zomaar en vroeg bij alles of wij dat goed vonden. Ook wanneer er in een pose iets veranderd moest worden, of het nu aan het kleedje, kleertjes of de baby zelf was, vroeg Dick of we dat zelf wilden doen of dat hij dat mocht doen. Hierdoor zat hij nooit zomaar aan je kindje. Dit gaf ons als ouders echt het gevoel dat er respectvol omgegaan werd met ons en onze kinderen.

Met name de interactie met onze andere 2 zoons, die dan weer wel en dan weer niet mee wilden werken, was erg goed en leuk. Zo kreeg hij onze oudste (6), met een paar grapjes mét de camera, binnen een paar tellen weer aan het lachen waardoor er ook van hem leuke foto's gemaakt zijn.

Het uiteindelijke resultaat is geweldig. Veel spontane foto's, geen gekunstelde poses en houdingen, het tere en kwetsbare van zo'n klein mannetje, mooi vast gelegd. Wij zijn er zeer tevreden over!

De afhandeling van de foto's was ook erg prettig. We konden zelf mee beslissen over welke foto's wel of niet goed/mooi waren en Dick liet ons daarin meerdere mogelijkheden zien. Zo hebben we uiteindelijk zelf de mooiste foto's uitgezocht!

De relaxte houding van Dick, zonder tijdsdruk en gemaakte poses, en de prettige interactie met ons en onze kinderen waarbij Dick oog had voor onze wensen, hebben voor ons geleid tot een prachtig resultaat!
Nelie & Arjan Huls
Groot was mijn verbazing toen de uitvaartbegeleidster mij vroeg of ik prijs zou stellen op een fotoreportage van de begrafenis van mijn echtgenoot. ”C’est bizar” ging het door mij hoofd-zoiets was ik in mijn leven nimmer tegengekomen.

Om mij een indruk te geven hoe zoiets delicaat in zijn werk gaat regelde zij een afspraak met de lokatiefotograaf bij mij thuis. Er ging een wereld voor mij open: de fotograaf zou zich terughoudend tussen de gasten bewegen en er zou geen flitslicht te zien zijn. Zo is het ook gegaan: ik heb amper een fotograaf gezien en toch bleek de reportage gemaakt te zijn.

Na het ziekteproces voorafgaand aan het overlijden, was ik doodop tijdens de begrafenis. Ik moest die dag flink zijn, maar het verdriet en de vermoeidheid maakten me minder toegankelijk voor het ceremonieel. Het was dan ook een troost dat ik later middels de foto’s deelgenoot werd van de plechtigheid.

Vele avonden heb ik met een loupe naar de gasten gekeken, met wie ik achter de kist naar de begraafplaats liep. Twee levens van mijn man en van mij kruisen elkaar: familie, vrienden, collegae, oud-assistenten en dorpsgenoten liepen zij aan zij door elkaar. Het was een koestering, vastgelegd op foto’s. Vanaf de geboorte worden er foto’s van een mens gemaakt -een heel leven lang-. Het is vreemd dat wij van de afsluiting van een mensenleven geen foto’s plegen te maken. Die momenten zijn even ontroerend als die van een geboorte. De reportage is mij dan ook -tot aan de dag van vandaag- buitengewoon dierbaar.
S. Op den Orth - Dorst
Dick heeft bij ons thuis en tijdens de afscheidsdienst foto’s genomen van ons overleden zoontje. In eerste instantie twijfelden we of we wel foto’s moesten laten maken. Het is immers zo’n persoonlijk, intens verdrietig moment. Omdat we de keuze maar één keer konden maken, besloten we toch om de foto’s te laten maken. Het idee was dat we het boek beter in ons bezit konden hebben en er nooit naar zouden kijken dan dat je het graag had willen hebben en er achteraf dus spijt van hebt.

De foto’s die bij ons thuis genomen zijn, stralen precies de sfeer uit die in huis hing. De kleine details van de slaapkamer van onze zoon, maken het plaatje helemaal compleet. Ook op de dag van de afscheidsdienst werden foto’s genomen, beginnend bij het moment van het kisten van onze zoon en het verlaten van het huis. We hebben geen moment het gevoel gehad dat we aan het „poseren” waren. De foto’s werden op voldoende afstand genomen al zou je dit niet zeggen als je de foto’s ziet. Er is geen enkel moment waarop ik het idee had dat Dick letterlijk te dichtbij kwam.

Op de dag van de afscheidsdienst zijn er door de emoties veel momenten langs ons heen gegaan. Met het bekijken van alle foto’s tijdens de selectie voor het foto-album, kwamen er ook weer heel veel van die momenten boven. Het afscheid werd hierdoor completer in onze herinnering. Het foto-album is erg mooi geworden. Ook hier was weer veel oog voor details. Zo zaten er vlinders in het boek verwerkt die afkomstig waren uit verschillende bloemstukken. Door het toevoegen van een aantal foto’s van onze zoon voor zijn overlijden, vertelt het album nu echt een verhaal. Inmiddels heeft onze zoon een zusje gekregen. Als zij straks oud genoeg is, kan zij d.m.v. het foto-album een heel goed beeld krijgen van hoe die dag/dagen geweest is/zijn.

Het foto-album heeft ons achteraf gezien meer gebracht dan we van tevoren hadden verwacht!
Shirley Van Dorp
Mijn oma was onverwachts overleden, er moest toen veel geregeld worden. Binnen een week is de uitvaart en we hadden een mooi afscheid. Toch gingen de dagen snel voorbij net zoals de uitvaart. Op die dag was de hele familie aanwezig en er waren veel emoties. Om deze momenten als herinnering vast te laten leggen hadden we Dick Middendorp als fotograaf ingehuurd. Hij heeft voor ons een fotoboek gemaakt van de uitvaart, waarmee we nog eens rustig kunnen terugkijken op de uitvaart van oma. Tijdens de uitvaart zelf hebben we Dick Middendorp niet opgemerkt, maar uit de foto’s blijkt dat hij alle belangrijke momenten van de uitvaart vanuit de beste hoeken heeft kunnen vastleggen.
Remco
Ik heb diepe bewondering voor de manier waarop Dick foto’s heeft gemaakt tijdens de begrafenis van mijn man.

Met oog voor details en de bijna onopvallende manier waarop hij de foto’s maakt heeft diepe indruk op mij gemaakt. En dit alles in een heel mooi boek en DVD verwerkt.

Alle lof voor de manier waarop hij dit voor mij heeft gedaan. Het heeft op een belangrijke manier bijgedragen aan de verwerking van het overlijden van mijn man.
Johan Koos van Lenthe
Een aantal van mijn opdrachtgevers hebben door fotograaf Dick Middendorp een reportage van de uitvaart van hun dierbare laten maken.

Dick maakt prachtige fotoreportages van uitvaarten. Of het nu een verstilde afscheidsbijeenkomst in een crematorium is of een wat lossere samenkomst in het plaatselijke café, hij weet de sfeer goed te treffen in beelden. Omdat geen twee uitvaarten hetzelfde zijn moet een fotograaf telkens weer de juiste momenten in een beeld weten te grijpen.

Mijn ervaring met Dick is heel positief, de reportages die hij heeft gemaakt van uitvaarten die ik verzorgde zijn allemaal door de betreffende families heel hoog gewaardeerd. Hij is een aardig mens, misschien wat aarzelend in zijn eerste contacten, maar vervolgens heel vertrouwd en zeker van zijn zaak. ‘Je hebt geen last van hem, hij doet zijn werk zonder dat je het merkt’, vertelde een van mijn cliënten een keer. En zo moet het ook.
Berber de Haan
Tri Limes Uitvaartzorg en –begeleiding
Onlangs waren mijn ouders 50 jaar getrouwd.
Dick (Middendorp) is er goed in geslaagd om deze heerlijke dag vast te leggen. Dit deed hij door op een ontspannen manier mensen en momenten te fotograferen. De foto's zijn verzameld in een prachtig boekwerk wat we aan onze ouders hebben aangeboden. Ze waren heel blij verrast met het resultaat. Het is een prachtige en waardevolle herinnering geworden voor ons allemaal!
Joke Braakman
Voor de presentatie van een exclusief product wilde ik perfecte foto’s. Dick Middendorp heeft deze voor mij gemaakt. Samen met Dick een selectie gemaakt.
Resultaat perfecte foto’s. De exclusiviteit van het product straalt van de foto, geweldig!

Natuursteengilde Wassink,
Anthon Wassink
Goedemorgen Dick,

Mijn moeder is helemaal blij met de foto's! Bij het uitpakken een enorme big Smile! 'Wat een geweldig leuk idee!' en 'Wie heeft deze mooie foto's gemaakt?!' Alle lof naar jou natuurlijk!
Ik heb 2 foto's gemaakt van haar gezicht bij het uitpakken maar die zijn kwalitatief zo slecht dat ik mij schaam. haha.

Dick. je hebt fantastisch werk geleverd en ons heel erg geholpen! Super Super SUPER bedankt ! 🙂

Groetjes,
Joep & Jeroen de Lange
Dick Middendorp heeft de fotoreportage gemaakt van de diamantenbruiloft van mijn ouders: het is een prachtig fotoboek geworden met een grote variëteit aan foto’s van alle aanwezigen.

De professionaliteit van Dick uit zich zowel in de kwaliteit van zijn foto’s als de wijze waarop hij zich als fotograaf beweegt tijdens het feest. Niemand merkt hem op, hij beweegt zich soepel tussen de mensen en weet zo de mooiste momenten te pakken. Als ik weer een fotograaf nodig heb, dan weet ik wie ik wil hebben!
Jolida Spekreijse - Voetelink
Op 17 mei 2013 heeft Dick foto's gemaakt van onze bruiloft.

Voor de bruiloft zijn we een keer op de koffie geweest bij Dick om onze wensen en de mogelijke locaties te bespreken. Dick is erg enthousiast en staat open voor eigen ideeën en wensen.

Ook zijn we samen een keer naar de locatie geweest om te kijken waar we het beste foto's konden maken. Met heel veel passie en plezier heeft Dick de hele dag foto's gemaakt. Van deze dag heeft Dick vervolgens een heel mooi fotoalbum gemaakt waarin wij regelmatig met veel plezier terugkijken. Op dit album hebben we gelukkig niet lang hoeven te wachten. Al tijdens onze huwelijksreis hadden we een concept van de foto's in de mailbox en vlak naar thuiskomst kregen we een belletje dat het fotoboek klaar was.

Al met al zijn we erg blij met onze keuze voor Dick om de mooiste dag van ons leven vast te leggen.
Hilda & Mathijs Wassink
Wij namen contact op met Dick om te vragen of hij een Newborn Shoot wilde doen wanneer onze dochter geboren zou worden. Hij was enthousiast en opperde direct ideeën voor deze shoot. Daarnaast stelde hij voor om een zwangerschap Shoot te doen. In de eerste instantie wilden wij niet dat leek ons niet prettig. Het is tenslotte best intiem. Toch triggerde Dick ons.


De Zwangerschap shoot was fantastisch. Dick is een fotograaf die iemand op zijn gemak stelt. De foto’s zijn erg mooi geworden. Heel blij dat wij dit toch gedaan hebben.

De Newborn Shoot was spannend. Je weet natuurlijk van te voren niet hoe een baby zich gedraagt. Dick stelde voor gedurende de 2 uren dat hij hier was te doen wat wij normaal ook doen: voeden, knuffelen, spelen etc. Hij zou tussendoor foto’s maken. Dit is hem geluk! Wow, mooie foto’s. Het is Dick gelukt onze dochter vast te leggen zoals ze is, zonder een in scène gezette shoot.

Omdat wij zo tevreden waren over de twee fotomomenten besloten wij Dick ook te vragen voor nog een bijzondere gebeurtenis in ons leven: ons huwelijk. Dick heeft zich tijdens deze dag neergezet als een echte professional die zich onopvallend weet op te stellen maar toch de belangrijkste momenten weet te vinden. Van de meeste foto’s hebben wij niets doorgehad! De sessie met de gasten was snel, ontspannen, grappig en creatief. Precies zoals wij dat wilden met een prachtig digitaal trouwboek als resultaat.

We kunnen Dick voor iedereen aanraden!!! Bedankt Dick voor de prachtige foto’s van deze bijzondere momenten.
Anne-Marit & Gerbert
Afgelopen donderdag 16 april 2015 hebben we een super leuke dag gehad. Lokatiefotograaf Dick Middendorp heeft voor de website van "Gerans Meppel" een prachtige serie foto’s gemaakt. Wij hopen dat de foto’s eind mei op onze website te bewonderen zijn. Super bedankt Dick!
W. Spiekman en E. Moes
Gerans Meppel
Dick Middendorp heeft een fotoreportage gemaakt van mijn vijfdaagse afscheid van het Orthopedagogisch Centrum de Ambelt. Van maandag tot en met donderdag bezochten we twintig onderwijslocaties, in acht verschillende gemeenten. Er werd een straf tempo aangehouden, maar nergens leidde dat tot spanning. Dick was ’s morgens vroeg, als we thuis werden afgehaald, al present en in alle scholen was hij op de achtergrond aanwezig. De momenten die er toe doen wist hij vast te leggen.

Een speciale treinreis, workshops, met Segways op pad, een musical, acrobatiek of roofvogeldemonstratie, op elke locatie had men een programma samengesteld. Activiteiten met leerlingen geven zo-wie-zo spontane omstandigheden om te fotograferen. Maar Dick is daarin buitengewoon goed geslaagd. Vrolijke gezichten, hartelijke gebaren, veel spel- en sportactiviteiten en… ijsjes eten.

Op vrijdag vond het officiële afscheid plaats, in het PEC stadion in Zwolle, met een lunch voor genodigden en aansluitend een symposium. Sprekers, gasten, collega’s van de Ambelt, familie en vrienden, je ziet ze allemaal in de reportage. Last but not least de burgemeester van Dalfsen, om mij de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau op te spelden. Een onvergetelijke week, met een professionele fotograaf.
Frits Prins